PHYSIOHEALTH - R.M.Madarie-Kalloe , BSc


Go to content

Fysio in AZP

Fysiotherapie in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP)

Het AZP is het grootste ziekenhuis van Suriname. De afdeling fysiotherapie bevindt zich op 2 lokaties: op de 4de etage en in het revalidatie centrum.

De klinische afdeling, dat voor de patienten in het beddenhuis verantwoordelijk is, bevindt zich op de 4de etage
(dichtbij de kleine trap). De patienten worden bezocht door de fysiotherapeut op verzoek van de behandelende specialist.

Er is een variŽteit aan specialismen:

∑ Cardiochirurgie

∑ Chirurgie

∑ Interne geneeskunde


∑ Neurochirurgie

∑ Neurologie

∑ Orthopedie

Er is tevens een oefenzaal ingericht om bijvoorbeeld looptraining te kunnen verrichten.

De werkwijze is alsvolgt: De behandelende specialist dient een consult fysiotherapie aan te vragen. De aanvraag wordt op de afdeling fysiotherapie geregistreerd en er gaat een fysiotherapeut naar de patient toe. Daar wordt door de fysiotherapeut middels een (eventuele) anamnese (=vraaggesprek) en onderzoek vastgesteld of er indicatie is voor fysiotherapie en wat de eventuele behandeldoelen kunnen zijn. Indien de patient bij bewustzijn is, zullen deze doelen met hem/haar worden besproken. Daarna volgt de behandeling. Deze heeft vaak voortgang tot de patient ontslagen wordt.

De poliklinische afdeling bevindt zich in het revalidatie centrum aan de margarethalaan. Het centrum is ook een deel van het AZP. Patienten dienen zich eerst te registreren, dit kan telefonisch via 442222 #426. Men wordt dan gebeld voor een afspraak.

De werkwijze hier is ongeveer hetzelfde als in het ziekenhuis, alleen komt de patient van huis en gaat na de behandeling er weer naar toe. Op de poliklinische afdeling wordt er (wederom) een anamnese en onderzoek verricht om tot de behandeldoelen te komen. Deze doelen worden tevens uitgemeten in de tijd en er vinden regelmatig evaluaties plaats om na te gaan of er vooruitgang plaatsvindt.


De afdeling fysiotherapie blijft zich verder ontwikkelen. Er worden steeds nieuwe inzichten bedacht en uitgevoerd om te komen tot een betere kwaliteitszorg.
Home Page | Fysiotherapie | Fysio in AZP | R.M.Madarie-Kalloe | Tarieven | Algemene Aandoeningen | Contact us | Site Map


Back to content | Back to main menu